Onze dames startten de play-downs niet op de beste manier, maar moeten toegeven dat M-Siks Blaasveld eens te meer gedragen door een fantastisch thuispubliek, de zege niet gestolen had.

Lies Eykens bracht de wedstrijd op gang met 2 loepzuivere punten en gaf aldus het voorbeeld aan haar companen om zo verder te doen, maar bij de eerste opgelegde time-out was alles te herdoen. Alhoewel de wedstrijd teveel hoogtes en laagtes had, bleef de spanning te snijden. Geen van beide ploegen gaf iets weg, maar bij 27-27 kon M-Siks twee winnende bloks zetten en zodoende de eerste set binnenhalen.

In de 2e set begon Blaasveld het best en liep dadelijk uit tot 10-4. Tijd om een niet fitte Marij te vervangen door Joke. Amigos begaf niet en knabbelde voortdurend aan de voorsprong, zodat toch nog een 20-18 op de bordjes kwam en zelfs een 23-21. Toch weer een setverlies met 25-22.

Nu begon Amigos weer het best en kon onmiddellijk een 4-8 voorsprong bijeenspelen, die ze tot het einde wisten te bewaren en stijlvol door Evy werd afgesloten bij 17-25.

Was Amigos nu echt vertrokken? Het leek er wel op, want bij 6-8 leidden onze dames de dans. Echter Blaasveld vocht terug en enkele mooie bloks van hen zorgden ervoor dat er een 16-16 op het scorebord stond. Een sterk spelende Lynn Pauwels en Evelien Vereecken tekenden dan ons doodsvonnis bij 25-22.

Zoals zo dikwijls dit seizoen, jammer maar helaas. Nu herpakken op Michelbeke volgende zondag en er is geen vuiltje aan de lucht. Duimen maar.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top