Onze dames startten de play-downs niet op de beste manier, maar moeten toegeven dat M-Siks Blaasveld eens te meer gedragen door een fantastisch thuispubliek, de zege niet gestolen had.

Lies Eykens bracht de wedstrijd op gang met 2 loepzuivere punten en gaf aldus het voorbeeld aan haar companen om zo verder te doen, maar bij de eerste opgelegde time-out was alles te herdoen. Alhoewel de wedstrijd teveel hoogtes en laagtes had, bleef de spanning te snijden. Geen van beide ploegen gaf iets weg, maar bij 27-27 kon M-Siks twee winnende bloks zetten en zodoende de eerste set binnenhalen.

In de 2e set begon Blaasveld het best en liep dadelijk uit tot 10-4. Tijd om een niet fitte Marij te vervangen door Joke. Amigos begaf niet en knabbelde voortdurend aan de voorsprong, zodat toch nog een 20-18 op de bordjes kwam en zelfs een 23-21. Toch weer een setverlies met 25-22.

Nu begon Amigos weer het best en kon onmiddellijk een 4-8 voorsprong bijeenspelen, die ze tot het einde wisten te bewaren en stijlvol door Evy werd afgesloten bij 17-25.

Was Amigos nu echt vertrokken? Het leek er wel op, want bij 6-8 leidden onze dames de dans. Echter Blaasveld vocht terug en enkele mooie bloks van hen zorgden ervoor dat er een 16-16 op het scorebord stond. Een sterk spelende Lynn Pauwels en Evelien Vereecken tekenden dan ons doodsvonnis bij 25-22.

Zoals zo dikwijls dit seizoen, jammer maar helaas. Nu herpakken op Michelbeke volgende zondag en er is geen vuiltje aan de lucht. Duimen maar.

Nieuwe Sponsors

Go to top