Amigos was bijna verplicht te gaan winnen op Asterix Kieldrecht wou het nog aanspraak maken op een plaatsje in de play-offs. Na de eeerste set leek een wonder in de maak, maar Asterix herschikte zijn manschappen en kwam nog amper in de problemen, niettegenstaande de soms heroïsche verdedigingen van onze dames.

Asterix leidde de dans in de eerste set tot 8-6 en toch bleef Amigos furieus vechten voor elke bal waardoor we zelfs op een 10-12 voorsprong kwamen. Enkele goede acties van ondermeer Kaya Grobelna brachtten Asterix weer op voorsprong, maar Evy bleef Asterix bestoken en bij 19-19 was alles te herdoen. Amigos bleef enthousiast spelen en met een service van Leen en een eindsmash van Ines was de eerste set binnen bij 21-25.

De tweede set begon alvast zeer spannend maar bij 8-8 moesten we toch even de rol lossen, zodat Asterix iets te gemakkelijk naar 14-20 uitliep. Asterix gaf deze situatie niet meer prijs en stelde gelijk met 25-15.

Nu startte Asterix meer gedreven en liep in de derde set onmiddellijk uit naar 10-5 en liep bijwijlen onze meisjes echt onder de voet. De youngsters van Asterix, Celine en Kaya, bleven ons teisteren, zodat veel te vlug een 25-12 op de bordjes stond.

Met de ingekomen Britt wilde Amigos de situatie nog redden, maar het aanvallend geweld van Asterix was er teveel aan. Evelien scoorde nog wel enkele malen maar dit was niet genoeg om Asterix te belagen en van 13-6 ging het naar 21-12. Dan hervond Amigos zijn vechtlust en sleepte nog enkele matchballen uit het gewoel om uiteindelijk te sneuvelen met 25-18.

Spijtig maar helaas zit deze campagne er weer op, geen play-offs maar wel de zo gehate play-downs. Gelukkig kunnen onze dames zich morgen nog wat rehabiliteren in de 1/2 finale van de beker van Antwerpen tegen Spinley Dessel uit 1e provinciale. Hierdoor krijgen de Desselse meiden steeds een voorsprong van 6 punten in elke set. Onze dames wezen gewaarschuwd. Start om 18h00 in de Arena.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top