Voor onze dames is het nu moneytime. Willen zij de play-offs spelen ( en wie twijfelt daar aan?) moeten zij nog minimaal 3 punten pakken en hopen dat Datovoc Tongeren nog ergens enkele punten laat liggen. Zaterdagavond werden de bijna killers van Asterix Kieldrecht opgevoerd, maar die waren een maatje te klein voor onze dames.

In de eerste set begonnen onze dames erg onzeker tegen M-Siks Blaasveld, dat telkens een kleine voorsprong kon blijven hanteren. Maar eens dat onze dames onder stoom kwamen met een erg intelligent spelende Evy Colman, kon Amigos verder uitlopen en met een zwaar serverende Tine de setstand vastleggen op 25-19.

Onze dames waren hierdoor meer en meer bevrijd en legden van in het begin van de 2e set  de wet der sterkste op aan Blaasveld. Marij op 1 been speelde letterlijk en figuurlijk haar aanvalsters zo perfect aan dat scoren zo simpel kan lijken, vandaar de zware 25-14. Op onze midden stond geen maat en scoorden dus vrijwel alles.

Niettegenstaande Blaasveld met 2-0 in het krijt stond, bleven zij traditiegetrouw toch aanklampen en maakten het onze dames op het laatst nog erg moeilijk. Gelukkig werd een dubieuze bal op het einde uit gegeven, zodat onze dames op koers blijven voor die play-offs met 25-22.

Nu hopen dat ofwel morgen Hermes Oostende of volgend weekend M-Siks een zalig puntje kunnen ontfutselen aan play-off concurrent Tongeren. Het wordt nog even stressen.

Ook nog even vermelden dat onze ballenrapers steeds jonger en jonger worden met dank aan René Rogge, Guy Verstraelen en Daisy Poels, die onze dapperste jonge krijgertjes passend begeleidden.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top