Met de uitstap naar Oostende stond onze dames een regelrechte zware opdracht te wachten, zeker daar de Hermes-meisjes vorig weekend nog Asterix Kieldrecht klopten. Spijtig genoeg konden onze dames slechts 1 puntje aan de kust weggraaien.

Met een 2-8 startten onze dames wervelend, maar Hermes panikeerde niet en begon aan onze voorsprong te knabbelen en kwam alzo terug tot 14-14. Vanaf dan begon een heuse battel met wisselende kansen tot zelfs 20-20. Tine kwam dan in voor Leen en bedankte met een reeks opslagen, waarvan de laatste een ace was. Eindstand 20-25.

In set 2 was Hermes meer bij de les en zette onmiddellijk een 5-1 neer, maar met Evelien aan service kantelde de situatie en werd de eerste time-out bereikt bij 6-8. Een reeks Hermes-fouten werd ongenadig afgestraft en Amigos leidde nu weer de dans met 10-16, met Leen nu aan het kanon. En deze voorsprong werd niet meer afgegeven om dan af te sluiten met 13-25.

Schitterend dus en Amigos ging verder met een stevige start 0-4, maar Hermes counterde en bij 9-9 was alles te herdoen.Vooral Lies Eykens liet zich dan opmerken met enkele frivole aanvallen en een 12-19 stond op de bordjes. De match kantelde echter door toedoen van Karo Verstrepen en een ontketende Anja Van Damme. 20-20 dus en alles kon nog, maar vooral Anja was nu niet meer te stoppen en een ontnuchterende 25-22.

Set 4 gaf alles wat een supporter maar kan van dromen. Een gelijkopgaande set met nu Evy Colman aan het scoren, zodat de stand evolueerde naar 13-16. Maar nu speelde Eline David zich in de kijker en scoorde elke bal. 16-16. Amigos stopte echter niet en liep weer uit naar 18-21.Hermes plooide niet en haalde deze achterstand op en ging verder op haar elan en zette orde op zaken met 25-23.

Hoewel Amigos het best startte in de tie-break, had Hermes voortdurend de leiding, maar ondermeer Evelien De Meulder zorgde nog voor een 13-13 stand. Tweemaal Anja Van Damme echter besloot de score  in het voordeel van Hermes met 15-13.

Hopelijk volstaat het puntje voor de zo gehoopte deelname aan de play-offs, maar dan moeten we volgende week nog Blaasveld op zij zetten. We rekenen alvast op heel veel supporters.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top