CL 2019 MU19

Na het eerder behalen van de titel en promotie in 2° Divisie stond de talentvolle groep van het jeugdproject onder leiding van Robin Blondeel, Jeroen Rymen en Fons Anthonis voor een volgende test.

In deze paasperiode wordt de derde en laatste manche van de prestigieuze Jeugd Champions League afgewerkt.  Onze MU19 meisjes hadden voldoende  aan het bereiken van de finale om zeker te zijn van de eindwinst in dit jeugdtornooi over 3 manches.  Robin kon uit de Dames-B-kern geen beroep doen op Lotte (schoolreis), Nina  en Annelies (beiden geremd door blessures) en Emma (leeftijd), Luna Van Peer kwam de groep versterken.

De dag begon een beetje stroef tegen Noorderkempen, misschien zat het vroege aanvangsuur daar voor iets tussen, maar eens opgewarmd werd de maat genomen van de meisjes uit Vosselaar met 25-17 en 25-14.  Ze krijgen een kans op revanche tijdens de finales van de Beker Van Antwerpen én de Beker Van Turnhout.

In het tweede duel stond de groene garde van Mendo te wachten, een beetje onthoofd door het ontbreken van hun setter.  De eerste set ging vlot met 25-16 maar in de tweede moest er arbeid geleverd worden om met 25-22 aan het langste eind te trekken.

Twee overwinningen en de groepswinst zo goed als binnen. Hellvoc was het derde slachtoffer, volledig onder stoom werden de meisjes uit Hemiksem volledig zoek gespeeld in de eerste set.  Jade Vanderhallen slaagde erin een opslagreeks van 23 punten neer te zetten: 25-2 .  De tweede set ging meer gelijk op en eindigden onze meisjes met 25-15 winst.   De halve finale was binnen als reeks-winner.

Na de titel de volgende belangrijke opdracht van het jaar  : de halve finale winnen tegen concurrent Roeselare en de CL was binnen . De eerste punten van de wedstrijd hielden beide teams elkaar in evenwicht maar met de eindmeet in zicht nam Amigos het commando over en was de winst met 25-15 een feit.   Een taai Roeselare bleef aanklampen en uitstekend verdedigen maar moest tegen het einde van de tweede set de rol weer lossen, 25-19  en de Champions League Titel was binnen.

Door deze eindwinst plaatsen onze MU19 meisjes zich rechtstreeks als 1 van de 2 Vlaamse Teams die het Belgische Kampioenschap mogen bekampen.    Afspraak Zaterdag 18 mei in Torhout voor het BK.

Onze Jongens U15 en U17 verdedigen volgende week ook nog de Amigos Kleuren in de Jeugd Champions League

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top