Dat Waremme voor drie punten naar Zoersel zou afzakken was in ieder geval een feit. Het waren dan de mannen van Waremme die een verschroeiende start namen en in geen tijd een voorsprong konden uitbouwen. 5-8 ... 6-12.... 7-14 ...10-19 om uiteindelijk bij een schrale 15-25 binnen te halen aangedreven door een bijzonder sterke Oliveira. Een iets meer gelijkopgaande tweede set start waar Onze Amigos zelf de fouten bleven opstapelen en Waremme onder aanvoering van Abinet de punten goed wisten te scoren. Wat allemaal makkelijk leek te lukken bij Waremme ging totaal de mist in bij Amigos. Cosemans die zonder meer 3 tweedehands ballen kon scoren en met gemak zijn aanvallers vond kreeg toch iets meer weer werk van de Amigos Mannen. Waar het de afgelopen wedstrijden feilloos ging voor Jeroen Oprins leek er vandaag een duiveltje op zijn schouder te zitten dat niet wilde meewerken. Uiteindelijke wint Waremme set 2 met 22-25.

 

Wie bij het begin van Set 3 in de zaal was zag de bui al hangen, in geen tijd stonden onze heren 1-5 achter, tijd voor verandering moet coach Eric gedacht hebben met een wissel van Jeroen voor Dirk Luyten die gretig zijn kans greep om samen met Jonas en Thomas het gat te dichten. Bij 7-7 was alles te herbeginnen. De mannen van Waremme wisten terug een kloofje te slaan, maar Wim achte zijn tijd gekomen om enkele winnende blocks te zetten en zo de kloof beperkt te houden. Wat toen gebeurd had wellicht niemand meer verwacht maar het waren onze Amigos die zich terug in de wedstrijd vochten onder het enthousiasme van Jef Vleugels en Dirk Luyten. Een droge 0-3 was vermeden en met 27-25 stond er 1-2 op het scorebord. 

De motor leek wat stil te vallen bij Waremme in de vierde set en het waren zowaar de AmiBoys die voor het eerst echt een kloofje konden maken met 5-2, echter Waremme kwam terug opzetten met enkele aces van Predius om uiteindelijk een kloof uit te bouwen tot 10-14. Terug zag men bij de supporters de kopjes al nee schudden .... het zal niet voor vandaag zijn ... maar als we vandaag iets geleerd hebben dan is het wel de veerkracht en mogelijkheden van onze groep. Met 25-23 stond dan meteen ook 2-2 op het scorebord en was een puntje al zeker binnen.  En toegegeven, weinigen dachten dat er nog iets te rapen zou vallen na het einde van set 2.

Set 5 starte ook gelijkopgaand maar bij 4-4 achten onze mannen hun moment gekomen om een tandje bij te zetten en nog wat extra motivatie te tanken, Dirk keerde het tij met enkele krachtige aanvallen en een ace. Ook de af en toe invallende Jeroen kon nu zijn puntjes scoren 12-6 .. Waremme kwam nog even opzetten maar de vogel was gaan vliegen, uiteindelijk is het Jef die de matchbal weet te verzilveren en zo alsnog 2 punten gevleid in Zoersel houd. Laat ons vooral de veerkracht en vechtlust onthouden naar de volgende wedstrijd. 

Een geluk voor Eric dat hij geen keuze diende te maken voor de Star of The Game, het was coach Barca van Waremme die op basis van de gescoorde punten de keuze maakte om Dirk Luyten te verkiezen.

Star Of The Game H1 Waremme Dirk 600

Voor de spelers reste ook nog een lastige vraag... wie o wie zouden ze verkiezen tot Fan Of The Game, keuze ging uiteindelijk naar Karel Deruwe die als Peter van Amigos steeds present is wanneer mogelijk en met het nodige enthousiasme onze mannen en vrouwen weet aan te moedigen !

Fan Of The Game 17 11 2018 Karel

Nog goed nieuws kwam er uit Kalmthout waar Heren 2 met een puike 0-3 de 3 punten wegkaapt van Kalmthout en zo alleen de leiding overneemt in Eerste Nationale. Ook hier dikke proficiat voor de mannen van Peter Speckstadt.

De Dames verging het iets minder goed, nu dat de trip naar Oostende makkelijk zou zijn had niemand voorspeld, de Amigas hebben de duimen moeten leggen voor Oostende en zijn met lege handen terug huiswaarts moeten keren. Maar veel tijd voor treuren is er niet met de dubbele weekends in de vrouwen Liga. Straks gaan onze Dames aan de slag in Tongeren, wie dus nog geen plannen heeft en kan gerust afzakken naar de stad van Ambiorix .... 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top