Na de MU17 verzekerden ook de MU19-meisjes zich van eindwinst in de Jeugd Champions League 2018 en plaatsten zich zo als tweede Amigos-ploeg voor de Belgische Kampioenschappen.

CL MU19web

De sporthal van Mendo Booischot was het toneel voor de laatste manche . Nog 3 ploegen hadden uitzicht op de eindoverwinning: Haasrode Leuven, Mendo en Amigos Van Pelt.

Amigos was ingedeeld in een reeks met Fixit Kalmthout, Torhout en VDK Gent.

Eerste afspraak: Fixit, halfweg de eerste set keek Amigos aan tegen een achterstand van 11-14 , misschien zat het vroege aanvangsuur hier voor iets tussen, want nadien werd overgenomen door onze meisjes en werd er doorgestoomd naar een 25-20 setwinst. De aanvangsfase van de tweede set was een kopie van de eerste, Amigos moest achtervolgen bij een 8-12 stand. Fixit bleef nu wel sterk aanklampen en in een spannend slot haalde Amigos via 23-23 de eindstreep met 25-23.

VDK Gent stond als tweede te wachten. Amigos was nu volledig opgewarmd en stuurde Gent terug naar af in 2 korte sets: 25-11 en 25-9.  Ondertussen was er even hoop dat de eindwinst al binnen zou zijn, want Leuven had zijn eerste wedstrijd verloren en stond op een bepaald moment ook in het krijt tegen Mendo, maar de getalenteerde VHL-meisjes trokken de situatie alsnog recht. Dus vol aan de bak tegen de oranje brigade van Torhout. In de eerste  set liep de machine nog steeds vlot : 25-7 en ook de tweede set werd weggekaapt met 25-15. 6 op 6 in de kwalificaties en als eerste uit de poule naar de halve finale waar Haasrode Leuven ons stond op te wachten. De clash tussen de twee hoofdrolspelers van deze leeftijdscategorie.

De eerste set was gelijk opgaand en in een adembenemend slot nam Amigos de maat van VHL met 27-25.   In de tweede set ging Leuven het best van start en moest er een gaatje dichtgereden worden. Bij 18-18 namen onze meisjes de regie in handen en werkten de set af met 25-21. DE EINDWINST WAS BINNEN.

De finale tegen thuisspeler Mendo kon geen impact meer hebben op het eindresultaat. Ondanks het feit dat er niets meer te winnen of te verliezen was maakten beide partijen er toch een boeiende 3-setter van , uiteindelijk gewonnen door Mendo : setstanden: 23-25 ; 25-20 ; 13-15.

Het feestje werd ingezet en het grasveld rond de sporthal kreeg een grondige “cava-sproeibeurt”.

Het tweede succes binnen één week voor de technische staf: Jeroen Rymen, Robin Blondeel en Fons Anthonis.

De kern MU19: Lisse Ruysink, Emma Verschraegen, Lauren Soontjens, Margot Heylen, Ellen De Roeck, Aline Vervekken, Luna Van Peer, Annelies Verbelen, Nina Duijsters, Dorien Van Steenvoort, Anse Van Mirlo, Jade Vanderhallen, Julie Raats en Lise Van den Broeck.   De geblesseerden Alexandra Deweerdt en Britt Switsers konden er helaas niet bijzijn.

Afspraak het weekend van 19 en 20 mei in Gembloux voor de finales van het Belgisch Kampioenschap.

 

 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top