Beker van Antwerpen

                                                    4  op 5 ! (Zat.31/3 en Ma.2/4)

JU13 (3-0) - JU17 (3-0) - MU19 (3-2) - MU17 (3-0)

Amigos zegevierde, na twee finaledagen van de Beker van Antwerpen, in 5 finales viermaal .

De JU19 toonden  hun klasse en streden als leeuwen maar moesten onder de deskundige leiding van Jonas Van Wesenbeeck en Claude Holvoet toch hun meerdere erkennen in Mendo Booischot. Setstanden: 25-22  ; 25-16 ; 25-15. 

PROFICIAT AAN IEDEREEN !!!

BvA JU13

JU13

De twee dominante JU13-ploegen uit de provincie Antwerpen, Amigos en Mendo Booischot , namen het tegen elkaar op. Terwijl er bij Mendo enkele sterkhouders ontbraken was Amigos op volle sterkte.

In de eerste set speelde Amigos op korte tijd een comfortabele voorsprong van meer dan 10 punten bij elkaar. Onze jongens toonden over een kwaliteitsvolle kern te beschikken want ondanks enkele wissels bleef de ploeg op hoog niveau acteren en haalde de set binnen met zware 25-6 cijfers.

Set 2 en 3 brengen hetzelfde spelbeeld en Amigos haalt ook hier zwaar uit door met tweemaal 25-8 te winnen, het matchpunt wordt met een sprongopslag spectaculair afgesloten.

Onder leiding van de coaches Steven Caris en Stijn Van Looveren bestond de kern uit:

Senne Langmans, Seppe Van Hooghten, Berre Van Looveren, Korneel Verhestraeten, Thibo Van Looy, Gilian Vandenbroeck, Cas De Roeck, Senne Grandjean, Jasper Collins, Robbe Van Santvliet.

BvA JU17

JU17

Een op papier interessante confrontatie kondigde zich aan tegen de groen-witte Mendo-Boys.

In set 1 gingen onze jongens goed van start en hielden steeds een comfortabele voorsprong tot de eindfase van de set, waarin Mendo zijn neus nog aan het venster kwam steken en de concentratie terug op scherp moest gesteld worden om de set binnen te halen met 26-24.

De spankracht was minder in set 2 en 3 , Mendo kon geen vuist meer maken en had een te grote foutenlast. Amigos stoomde door naar 25-16 en 25-15 set- en matchwinst.

Met een goede, stabiele receptie , een mooie passing, krachtig aanvalswerk en daarnaast gesteund door luidruchtig zingende en trommelende supporters zit er letterlijk en figuurlijk muziek in dit team !!

Onder leiding van de coaches Benneth Van den Boogaert en Stijn Van Looveren bestond de kern uit:

Tijl Van Looveren, Tuur Vorsselmans, Anton Van Grinsven, Warre van der Maat, Lucas De Groof, Thomas Tuymans, Keanu Melis, Jens Van Hooghten, Nathan Van Exem, Tim De Roeck, Miquel Vermote,

BvA MU19

MU19

Een spannend spektakel, dat was de finale van onze MU19 tegen Mendo, ook een kweekvijver van volleybaltalent. In de eerste twee sets weerspiegelen de setstanden het evenwicht dat er tussen beide teams was (23-25 verlies en 25-23 winst).

Mendo acteerde vanuit een zeer sterke verdediging en onze meisjes hadden moeite om openingen te vinden , set 3 werd met 16-25 verloren.

Op geen enkel moment was er paniek in de rangen. Deze mentale sterkte , de fysieke paraatheid en de technische klasse zorgden ervoor dat er  na enkele mooie opslagreeksen nu ook aanvallend vlot gescoord werd en de vierde set overtuigend werd binnengehaald met 25-10.

Even een kleine hapering in het begin van de Tie-break maar dan, gesteund door een talrijk opgekomen Amigos-publiek, volle kracht vooruit en onze toppers maakten het af met 15-11.

Onder leiding van de coaches Robin Blondeel-Jeroen Rymen bestond de kern uit:

Aline Vervekken, Luna Van Peer, Dorien Van Steenvoort, Lise Van den Broeck, Anse Van Mirlo, Julie Raats, Nina Duijsters, Annelies Verbelen, Emma Verschraegen, Ellen De Roeck, Lauren Soontjens, Lisse Ruysink, Jade Vanderhallen, Britt Switsers.

FinaleBVA

MU17 

Onze MU17 meisjes keken op maandag Spinley Dessel in de ogen, de enige ploeg die er dit seizoen  in geslaagd is om Amigos een nederlaag aan te smeren.  Opperste concentratie was dus de boodschap.

Amigos was direct bij de les en gaf Dessel geen strobreed bewegingsruimte in de eerste twee sets.  Na enkele lange, spectaculaire balwisselingen werden de eerste twee sets gewonnen,  25-20 en 25-14.

Set 3 is wel eens meer een kantelmoment en ook nu ging het niet even vlot als in de eerste twee sets.  Dessel bleef hardnekkig aanklampen met de eindmeet in zicht maar onze aanvalslinie maakte het uit met 25-23.

De Vierde beker Van Antwerpen van het weekend verhuist naar de Van Pelt Arena.

Onder leiding van de coaches: Jeroen Rymen/Robin Blondeel/ Fons Anthonis bestond de kern uit:

Aline Vervekken, Luna Van Peer, Nina Duijsters, Annelies Verbelen, Anse Van Mirlo, Julie Raats, Lise Van den Broeck, Maxime Scheers, Jade Vanderhallen, Selena Vandenbroeck, Dorien Van Steenvoort, Morane Moorkens, Britt Switsers.

Last but not least, onze supporters, een groot Amigos-legioen was aanwezig en zorgde voor een supersfeer.

ONE TEAM – ONE DREAM - ONE FAMILY.

 

 

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top