In de Euromillions volleybal league moesten onze heren de kleuren van Amigos Van Pelt gaan verdedigen bij Noliko Maaseik, geen simpele opdracht wetende dat Noliko één der grootste titelkandidaten is dit seizoen. Met 25-22, 25-14 en 25-16 konden onze heren toch met opgeheven hoofd het terrein verlaten en zich zo mentaal voor bereiden op de topper van volgende week thuis tegen Knack Roeselare met ondermeer Hendrik Tuerlinckx en Pieter Coolman. Toch even enkele cijfers van deze wedstrijd vermelden: Jeroen Oprins uit 35 aanvallen 43% prijs, Thomas Hofmans uit 23 aanvallen 39% en Jonathan Devriese uit 9 aanvallen 44%. Voorwaar geen slechte cijfers.

 

9 Jeroen Oprins trans6 Jonathan Devriese trans7 Thomas Hofmans Trans

   Jeroen                           Jonathan                    Thomas

De dames van Amigos Van Pelt ontvingen zaterdagavond het naar de liga A teruggekeerde Mosan Yvoir. En zoals zo dikwijls een heterogene groep buitenlandse speelsters onder commando van een Roemeense trainer Adrian Cotoranu. Op het eerste zicht een moeilijke opdracht, maar achteraf bleek dat het uitspreken van die namen eigenlijk de moeilijkste opdracht van de avond was.

In de eerste set was Yvoir te wisselvallig en zowel defensief als offensief bleek Amigos de betere en onder het commando van een weer sterke Stefanie won de blue Army met 25-15. Yvoir begon de tweede set een pak beter maar toch leidde Amigos de dans tot 9-4. Enkele onnodige fouten deden de dames toch even wankelen maar de routine van Tara, Lies, Stef en Leen zette de zaak toch recht, totdat Leen met een zuivere ace ook deze set naar ons haalde bij 25-19.

In de laatste set stond er geen maat op de Van Pelt meisjes. Van 1-0 naar 10-4 en dan naar 18-8 gaf coach Jeroen de kans om enkele youngsters hun groot debuut in de liga A te geven, namelijk Noor en Ellen. Ook zij ontgoochelden niet en brachten  zeker hun steentje bij de 25-15.

liesLeenplo

Lies in blok               Leen on service   Tara brengt er de sfeer in

Fantastisch begin voor Jeroen, Marlies en hun discipelen. Nu zondag tegen VC Oudegem van Sacha Koulberg, altijd een spektakelmatch.

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top