AMIGOS - BARBECUE

 bbq

Georganiseerd door Voc Amigos

Wanneer: zaterdag 31 augustus

Om hoe laat: vanaf 17h30

Waar: Van Pelt Arena te Sint-Antonius

Waar kan je uit kiezen:

Menu 1 (saté, barbecue worst) aan 13€

Menu 2 (saté, barbecue worst, steak) aan 15 €

Menu 3 ( kipfilet, barbecue worst, ribbekes) aan 15€

Ruim assortiment groenten, sauzen en brood

Inschrijven door strookje beschikbaar via deze link terug te bezorgen aan:

Laurijssen Patrik              Of         sporthal Van Pelt ARENA Sint Antonius Zoersel

 

Inschrijvingen moeten uiterlijk 25 augustus binnen zijn:

 

De Belgische Kampioenschappen afgelopen weekend in het West Vlaamse Torhout leverden tweemaal eremetaal op voor onze juniorenploegen.

Op zaterdag speelden de MU19 eerst tegen Gooik.  Na een twijfelende start (verlies set één met 23-25) werden de registers geopend en werd set 2 gewonnen met 25-12.  De Tie-break ging gelijk op en Amigos had kans om de wedstrijd uit te maken maar Gooik trok na een spannend slot aan het langste eind: 16-18.

Meteen druk op de ketel voor de volgende wedstrijd tegen Waremme.  Er moest met 2-0 gewonnen worden om nog een waterkans op de Belgische titel te behouden.  Geen vuiltje aan de lucht in set één: 25-21, maar weer haperde de motor en werd set twee afgegeven met 18-25.  De winst van  de derde set (15-7) kon niets meer veranderen aan het feit dat de titel er niet meer inzat.  De match die vooraf aangekondigd was als de grote finale had geen spankracht meer, Tchalou was al zeker van de eindwinst voor de start van de wedstrijd.   Onze meisjes verweerden zich maar moesten toch hun meerdere erkennen in de kampioen van Liga B (20-25 en 16-25).

De Bronzen medaille is een mooie aanvulling bij het rijke palmares dat dit jaar bij elkaar gespeeld werd: Kampioen in 2° Divisie, Vlaams Jeugdkampioen, winnaar Jeugd Champions League, winnaar Beker van Antwerpen én Beker van Turnhout.  Het seizoen werd afgesloten met een sfeervolle busreis naar huis en een welverdiend hapje en drankje nadien.  Trainers Robin Blondeel, Jeroen Rymen en Fons Anthonis kunnen tevreden terugkijken op het afgelopen seizoen.

MU19 BK 20191346

Zondag kwamen de JU19 op het strijdtoneel onder leiding van Peter Bierinckx en Claude Holvoet.  Vol vertrouwen na hun winst van het Vlaams Kampioenschap namen ze het op tegen Mendo, op papier de belangrijkste wedstrijd van de dag.  De positieve flow zat nog in de ploeg en de eerste set werd overtuigend gewonnen (25-14), dan ontbond Mendo zijn duivels en haalde set 2 en 3 binnen (21-25 en 9-15).  De boodschap was duidelijk: eerst zelf alles winnen en hopen op een misstap van de Booischot-boys.  Tegen Guibertin, dat zijn eerste wedstrijd gewonnen had, was het in de eerste set niet eenvoudig  ( 26-24 winst), maar nadien was de veer bij Guibertin gebroken en werd de tweede set eenvoudiger binnengehaald (25-15).  In de laatste wedstrijd tegen Mortroux deed Amigos wat het moest doen en won in 2 sets: 25-20 en 25-17.  Mendo verzwakte echter niet , won alle wedstrijden en kroonde zich tot Belgisch Kampioen.

Een zilveren medaille op een BK is een topresultaat en tel daarbij nog de winst in het Vlaams Kampioenschap én de Beker van Turnhout en je kan van een geslaagd seizoen spreken.

JU19 BK2019

De Jeugd van Amigos heeft dit weekend weer zijn kunnen getoond .  Het gemotiveerd, hard werken van Trainers en spelers resulteerde in de aanwezigheid van  4 Jeugdploegen op de Vlaamse  Jeugdkampioenschappen.

De U19 Jongens én  U19 Meisjes werden beiden Vlaams Kampioen.   Deze twee jeugdploegen zullen de Amigos-eer hoog houden op de Belgische Kampioenschappen volgend weekend in het West Vlaamse Torhout (Meisjes op zaterdag en jongens op zondag).

De U19 Jongens namen een goede start en eindigden als eerste in hun reeks .  Ze hielden GimmE Waasland, Lizards, Stalvoc en Kortrijk achter zich.  In de finale stond het sterke Roeselare aan de overkant .   Maar als de focust goed zit, de trainers wel een plannetje klaar hebben en alle blokjes op hun plaats vallen dan is in sport alles mogelijk.   Roeselare beet zijn tanden stuk op onze stugge, uitgekookte U19-Boys.  

De MU19, die al een ticket voor het Belgisch Kampioenschap op zak hadden door het winnen van de Jeugd Champions league, hadden als missie om sterke Vlaamse tegenstanders uit te schakelen zodat die geen concurrentie meer konden vormen op het BK.   4 echte cupmatchen werden winnend afgesloten en  Tongeren, Gent, Roeselare en Leuven werden de weg naar het BK versperd.  Opdracht volbracht.  Finalist Gooik wordt de tweede Vlaamse vertegenwoordiger op het BK.

De Jongens U17 en U15 deden het prima maar het verlies van telkens 1 wedstrijd zorgde ervoor dat een finaleplaats niet meer mogelijk was , ze sluiten het Vlaams Kampioenschap af met een zeer mooie zilveren medaille.   

JU19Vlaams

MU19Vlaams

JU17Vlaams

MU15 vlaams

Het paasweekend was gereserveerd voor de finales van de Beker Van Antwerpen.

Op Paaszaterdag waren de JU 15 aan het feest, na een mooie 2° plaats in de Champions League afgelopen week ging in de finale Mendo voor de bijl met duidelijke cijfers: 25-14/25-7/25-23.   De jongens van Steven en Stijn kunnen zich nu volledig focussen op het Vlaams Kampioenschap om zo een ticket voor het BK af te dwingen, een plaats waar ze zeker hun mannetje zullen kunnen staan.

De Jongens U19 moesten, ondanks sterk weerwerk, hun meerdere erkennen in Mendo (23-25/15-25/22-25) .

Wie op maandag snel hoopte thuis te zijn was eraan voor de moeite , de twee laatste finales namen wel wat extra tijd in beslag.

MU 19 kreeg voor de tweede keer in één week Noorderkempen voorgeschoteld. Twee teams die  volledig de kaart van de jeugd trekken en met heel wat jonge talenten op het wedstrijdblad stonden.  Onze meisjes begonnen wat aarzelend en hadden even tijd nodig om in de match te komen.  De eerste set werd met 27-25 gewonnen.  De tweede set ging vlotter: 25-20.  Na verlies in de derde steeg de spanning maar wisten de meisjes van Robin, Jeroen en Fons toch de overwinning mee te nemen: 25-20. 

Door de spanning van de vorige wedstrijd begon de klapper tussen Heren B en Hellvoc met vertraging.  Onze heren moesten als “stand in “ voor Heren-A elke set starten met 4 punten achterstand, een niet te onderschatten nadeel tegen een team als Hellvoc met heel wat volley-ervaring in de rangen.  De eerste set ging naar de Hemiksem-boys met 25-20, Amigos herstelde het evenwicht door set 2 ook met 25-20 winnend af te sluiten.   En dan begon het spektakel, beide teams, aangemoedigd door een bomvolle zaal luidruchtige supporters, gaven elkaar geen strobreed toe .    Bewijs de setstanden: 25-22 (Hellvoc) en 25-23 (Amigos).   Een beslissende Tie-Break zou het eindresultaat bepalen.   Een zinderende Sporthal Den Drab was getuige van een eindfaze waarin Amigos de zege binnenhaalde met 19-17.

Na de titel in 1° Nationale een tweede succes voor het team van Peter Speckstadt, mooi werk.

Een domper op de feestvreugde op tweede paasdag is het geblesseerd uitvallen van Lore Tops (MU19) en Benneth Van Den Boogaert (Heren-B).  Hopelijk herstellen ze snel.

BVA 2019 HERENB

 

BVA 2019 JU15

 

BVA 2019 MU19

Volgend weekend worden heel wat finales van de Beker Van Turnhout met Amigos-kleuren ingevuld (Sporthal Technico in Turnhout). 

SUPPORTERS BE THERE  !!!!

Zaterdag 27 April

11.00. h

MU 11 – Arvoc

 Winst 3-0

Zaterdag 27 April

13.00. h

MU 19 – Noorderkempen

 Winst 3-0

Zaterdag 27 April

15.30. h

MU 17 – Noorderkempen

 Winst 3-2

Zaterdag 27 April

17.30. h

DAMES C – Arvoc

 Winst 3-1

Zaterdag 27 April

20.00. h

DAMES B – Zoersel

 Verlies 0-3

Woensdag 1 Mei

10.00. h

JU 11 – Beerse

 

Woensdag 1 Mei

10.00. h

JU 15 – Noorderkempen

 

Woensdag 1 Mei

12.00. h

JU 17 – Noorderkempen

 

Woensdag 1 Mei

14.00. h

HEREN J – Wegi

 
Woensdag 1 Mei 16.30.h JU19 - Noorderkempen  

Nieuwe Sponsors

Right Adsense

Go to top